nieuws

Gelderland op zoek naar alternatieven voor ontzanding

bouwbreed Premium

De provincie Gelderland gaat toch een alternatief zoeken voor de omvangrijke binnendijkse ontzanding bij Maasbommel. Een meerderheid van de staten heeft zich achter dit voorstel van gedeputeerde G. Voerman geschaard. De bevolking verzet zich al tien jaar tegen de zandwinning in Maasbommel. Ze gelooft niet in de onderzoeken die uitwijzen dat ontzanden op achthonderd meter afstand van de Maasdijk veilig is.

Er komt nu een “tweede paard in de race” in de vorm van de alternatieve ontzandingsplaats ‘Over de Maas’. Als deze plek sneller gereed is dan Maasbommel, zijn de ontzanders bereid af te stappen van hun eerste optie. Tot februari zal een brede ambtelijk werkgroep uitzoeken of het nieuwe plan juridisch mogelijk is en of het kabinet bereid is voor een keer een ontzanding in de uiterwaarden toe te staan.

Reageer op dit artikel