nieuws

Geen metro, wel tunnel in Rijnmond

bouwbreed Premium

De kans dat de Calandtunnel wordt gebouwd groeit. De kans dat een metro Ridderkerk zal verbinden met Rotterdam slinkt. Op beide grote infrawerken in het Rijnmondgebied deed het ministerie van Verkeer en Waterstaat een boekje open.

Het departement verwacht volgend jaar februari of maart een besluit te nemen over het trace van de Calandtunnel. De bouw gaat dan, als alles volgens plan verloopt, in 1997 van start. Drie jaar na de eeuwwisseling moet de tunnel gereed zijn.

Ridderkerk moet het bijna zeker tot 2005 zonder metro-aansluiting met Rotterdam doen. Het ministerie vindt de kosten van meer dan f. 3 miljard te hoog en vooral de woningdichtheid langs de metro in Ridderkerk is te laag. Een rendabele exploitatie is derhalve zeer moeilijk. Pas na 2005, als met het volgend woningbouwprogramma wordt begonnen, sluit V en W de aanleg niet uit.

Reageer op dit artikel