nieuws

Geen kerstkaartjes van minister De Boer

bouwbreed Premium

Minister De Boer van VROM heeft een oproep gedaan dit jaar geen kerst- of nieuwjaarskaarten te versturen. Haar ministerie zal in ieder geval afzien van de jaarlijkse vracht wenskaarten, zo zei de minister in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels. Het geld dat wordt bespaard door geen kaarten op de bus te doen, is volgens De Boer goed in te zetten voor natuur- en milieubehoud.

“We ke ook persoonlijk iemand het beste wensen. In plaats van kaarten sturen kun je ook op bezoek gaan of een advertentie plaatsen. Dat is veel goedkoper dan de zeer kostbare jaarlijkse investering in kaarten”, aldus De Boer.

Een woordvoerder van PTT Post reageerde verbaasd op de oproep van de minister. “Geen kwaad woord over het het geven van geld ten behoeve van natuur en milieu, maar dat geld zouden mensen misschien nog beter ke vinden door minder geld uit te geven aan vuurwerk en kerstcadeaus.”

Ook de oproep om anderen persoonlijk gelukkig nieuwjaar te wensen is bij PTT Post vreemd gevallen. “Veel bezoeken leggen mensen per auto af. Dat is veel duurder dan een nieuwjaarskaart met een postzegel van 55 cent en in ieder geval veel schadelijker voor het milieu”, aldus de zegsman van PTT Post. Het bedrijf verdient jaarlijks flink aan de massale verzending van kerst- en nieuwjaarskaarten.

Reageer op dit artikel