nieuws

Gasunie steekt voor miljarden in de grond

bouwbreed

De Gasunie denkt erover f. 6 tot 8 miljard te steken in het opslaan van gas in de lege velden van Norg, Grijpskerk en Alkmaar en in apparatuur om de druk in het steeds legere grote Groningen-veld op peil te houden. Gasunie-topman Verbergdeelde mee, ter gelegenheid van de Gas Expo in Amsterdam, dat de lege gasvelden in ons land goud waard worden.

Onze gasvoorraad slinkt en Rusland, Noorwegen en Algerije zullen naar verwachting steeds meer gas leveren aan Europese landen. Maar de rol van Gasunie wordt niet minder, wel anders. Men zal de dure pijpleidingen niet groter willen maken dan strikt noodzakelijk is, en dat houdt in dat er in Europa een buffer moet zijn om extra grote vraag, bijvoorbeeld in een koude winter, te ke opvangen. Ons land biedt daarvoor volgens Verberg uitstekende mogelijkheden.

Reageer op dit artikel