nieuws

FNV vraagt uitstel van behandeling Ziektewet

bouwbreed Premium

De verdere behandeling van het wetsvoorstel privatisering Ziektewet in de Tweede Kamer moet worden uitgesteld. Dat schrijft de vakcentrale FNV in een ‘brandbrief’ aan het parlement. Volgens de FNV is een verantwoord besluit niet mogelijk als op handen zijnde publikaties van het College van Toezicht Sociale Verzekeringen (CTSV) worden genegeerd. CTSV heeft drie evaluatierapporten in de maak over de wet Terugdringing Ziekteverzuim.

Volgens de FNV wordt in de rapporten onder meer getwijfeld aan de betekenis van verdergaande privatisering voor de terugdringing van het ziekteverzuim. De Kamer is voornemens dinsdag verder te praten over het wetsvoorstel. De coalitiepartijen steunen het voorstel op hoofdlijnen.

Reageer op dit artikel