nieuws

Effer 62 biedt bereik van 21 meter

bouwbreed

Saan BV heeft zijn hijsmogelijkheden bij transport van zware lasten uitgebreid met een Effer 62 tonmeter kraan van het type 62NE4SD. De hydraulische laadkraan met fly-jib is geconstrueerd op een DAF FTT 95.430 trekker.

De nieuwe combinatie zal door het bedrijf vooral worden ingezet voor zwaar transport. Bijzonder aan dit type laadkraan is de constructie van de ‘fly-jib’. Dit mastverlengstuk, verlegt het kraanbereik van 14 meter tot een totaal bereik van 21 meter. De kraanverlenging is ten opzichte van de mast onafhankelijk te bewegen. Daarmee biedt de kraan de mogelijkheid lasten horizontaal in de bouw te schuiven. De Effer 62NE4SD wordt radiografisch op afstAnd bediend. Op deze wijze kan de chauffeur vanaf de plek, waar hij een goed zicht heeft op de kraan en last, de kraanbewegingen optimaal sturen. Voor de bediening van de kraan dient de chauffeur ook gediplomeerd kraanmachinist te zijn.

Reageer op dit artikel