nieuws

Deuren lang brandwerend

bouwbreed Premium

The Panel and Louvre Company Ltd heeft een paneel ontwikkeld dat twee en een half uur of 150 minuten brandwerend is. Het is getest volgens BS 476 deel 22. Het op brandwerendheid geteste paneel was 2200 x 2400 mm. Volgens de directeur Paul Carpenter, gewoonlijk Palco genoemd, zijn er goed brandwerende deuren van te maken voor zowel natte als droge ruimten.

Voor opdrachtgevers is er een ruime keuzevrijheid in het bepalen van frame-details, ijzerbeslag en het type hang- en sluitwerk. De componenten worden allemaal in de eigen fabriek in Wellingborough, Northants in Engeland gemaakt, waar ze tot echte brandwerende deuren worden samengesteld. Ook zijn er brandwerende luiken voor wanden en plafonds van te maken. Ze zijn te verven of te bekleden in overeenstemming met de ruimte waarin ze worden toegepast. Ze zullen worden geintroduceerd op Interbuild’95 te Birmingham.

Reageer op dit artikel