nieuws

Dakpan uit afval isoleert goed

bouwbreed Premium

Emveka Bouwmaterialen heeft dakpannen op de markt gebracht van Duitse oorsprong, die zijn gemaakt van afval. Een fabriekje in het Duitse Duren gebruikt hiervoor de meest uiteenlopende afval van plastic bekertjes en frietbakjes tot shampoflessen aan toe. De dakpannen uit afval wegen slechts 3,5 kilogram per stuk.

Desalniettemin is uit testen gebleken dat ze mits op de juiste wijze aangebracht probleemloos stormen tot windkracht 12 ke doorstaan. Dat is te danken aan de speciale sluiting van de pannen. Door het lichte gewicht zijn ze gemakkelijk door dakdekkers te hanteren en daardoor ook sneller te leggen. Ze zijn minder belastend voor de rug dan traditionele dakpannen. De dakpannen uit afval van Emveka Bouwmaterialen te Maastricht zien eruit als gewone rode dakpannen. Ze hebben vooral goede thermisch isolerende kwaliteiten en dempen ook het geluid aanzienlijk.

Reageer op dit artikel