nieuws

Cineac Amsterdam wordt filmrestaurant

bouwbreed

De Amerikaanse restaurantketen Planet Hollywood Restaurant, eigendom van de filmsterren Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis en Demi Moore, restaurateur Robert Earl en filmproducer Keith Barish, gaat zich vestigen in de voormalige bioscoop Cineac in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De gemeente Amsterdam is enthousiast over de plannen en is bereid de Leefmilieuverordening, die een uitbreiding van het aantal horecavestigingen niet toestaat, te wijzigen. Cineac is als bioscoop niet meer rendabel. Daarom besloot eigenaar Metra Gold Movies Cineac van de hand te doen aan Belegger Caransa BV in Amsterdam.

De exploitatie komt in handen van Planet Hollywood Restaurant met de hoofdvestiging in Londen. Het restaurant in de Engelse hoofdstad is met 400 plaatsen een van de grootste van Europa. Planet Hollywood Restaurant wil van De Cineac in Amsterdam nu een soortgelijk restaurant maken. “Over negen tot twaalf maanden hopen we de Cineac te ke presenteren als het restaurant dat volledig is geinspireerd door de wereld van de film”, aldus een Planet-woordvoerster in Londen.

Omdat de door J. Duiker ontworpen Cineac een rijksmonument is, mag de buitenkant van het gebouw niet worden aangetast. Verwacht wordt dat over enkele maanden met de verbouwing kan worden begonnen.

Reageer op dit artikel