nieuws

Chipshol Forward werkt aan beleidsplan voor gronden rond Schiphol

bouwbreed Premium

De vastgoedontwikkelaar Chipshol Forward is hard bezig met een beleidsplan inzake haar grondbezit rond de luchthaven Schiphol. Volgens een woordvoerder van de onderneming is het streven het plan nog voor de jaarwisseling klaar te hebben en te presenteren.

Naar eerst nu bekend is gemaakt, is de volledige raad van commissarissen van Chipshol op 12 oktober op eigen verzoek afgetreden. Inmiddels is een nieuwe raad geformeerd. Dr. A. van der Zwan, drs. P. Beelaerts van Blokland (commissaris van de koningin in Utrecht) en CDA-parlementarier mr. J. Jansen van Raay traden af.

Niet bekend

Schadeclaim

Chipshol, dat bedrijfsterreinen ontwikkelt op Schiphol, ligt al geruime tijd met de directie van Schiphol in de clinch over de uitbreiding van de luchthaven. De poontwikkelaar, in het bezit van zeshonderd hectare grond, sloot eind jaren tachtig een convenant met de luchthaven, de provincie Noord-Holland en de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam. Daarin waren afspraken gemaakt over de commerciele bestemming van bepaalde terreinen op de luchthaven.

Het veranderen van bestemmingsplannen voor uitbreiding van Schiphol kost Chipshol handenvol geld. Chipshol zegt hierdoor al honderden miljoenen guldens schade te hebben. Eerder kondigde Poot al aan een schadeclaim van f. 2 miljard bij de luchthaven te willen indienen.

Reageer op dit artikel