nieuws

Bouw ‘Educatorium’ in Utrecht van start

bouwbreed

Vandaag wordt in De Uithof te Utrecht het startsein gegeven voor de bouw van het door Rem Koolhaas ontworpen ‘Educatorium’. Het nieuwe onderwijsgebouw zal naast twee hoorcollegezalen voor respectievelijk 400 en 500 personen, drie tentamenzalen voor in totaal 650 studenten en een kantine met 925 plaatsen bevatten. Met de bouw is circa f. 42 miljoen gemoeid. BAM Bredero Bouw BV uit Bunnik draagt zorg voor de uitvoering; Adviesbureau voor Bouwtechniek in Velp verzorgt het constructieve gedeelte.

Volgens planning zal het ‘Educatorium’ september 1997 in gebruik worden genomen. Eerder dit jaar werd het nieuwe sportcentrum in gebruik genomen; in 1994 opende de universiteit de deuren van een Cultureel en Internationaal Centrum.

Reageer op dit artikel