nieuws

Bereikbaarheid Randstad niet verstoord geweest

bouwbreed Premium

In het weekeinde van 14 en 15 oktober is de verbinding van de Randstad met het zuiden van Nederland niet ernstig verstoord geweest. Dat antwoordt minister Jorritsma in antwoord op Kamervragen van PvdA-er Van Gijzel.

Zowel Rijkswaterstaat (RWS) als de Nederlandse Spoorwegen hebben in het bewuste weekeinde werkzaamheden uitgevoerd. In opdracht van RWS werden twee fly-overs van het drukke Prins Clausplein in Voorburg afgesloten; de NS werkten aan het viersporig maken van het traject Rotterdam-Dordrecht, wat ertoe moet leiden dat de brug in dit baanvak minder vaak geopend hoeft te worden.

Van Gijzel wilde weten of door het tegelijkertijd laten uitvoeren van deze werken de verbinding van de Randstad, meer specifiek Den Haag, met het zuiden van Nederland niet danig verstoord is geweest.

Jorritsma meent van niet. De reizigers van de NS, die ermee te maken hadden (zo’n 30.000 mensen) zijn ruim van te voren breed op de hoogte gesteld van de stremmingen. Zij werden tijdens de werkzaamheden met bussen vervoerd. “Het zuiden van Nederland is naar mijn mening vanuit de westelijke Randstad niet onbereikbaar geweest. Wel was de bereikbaarheid tijdelijk enigszins slechter, maar dit is de prijs die betaald moet worden voor betere en betrouwbare verbindingen in de toekomst”, aldus de minister.

Hetzelfde geldt voor de afsluiting van het verkeersplein ter hoogte van Voorburg. Ook hiervan zijn betrokkenen ruim van te voren op de hoogte gesteld en is door in het weekeinde te werken de overlast tot een minimum beperkt. “Om die redenen ben ik niet van mening dat er sprake is geweest van een ernstige verslechtering.”

Op de vraag van Van Gijzel of beide werken niet beter op elkaar hadden ke worden afgestemd, antwoordt Jorritsma dat dit de zorg was en is van de regionale directie van RWS.

Reageer op dit artikel