nieuws

Belgische baggeraar krijgt klus van f. 800 mln

bouwbreed Premium

De Belgische baggeraar Dredging International heeft met succes de Nederlandse concurrentie afgetroefd. Samen met partner Wai Kee uit Hongkong gaat men meehelpen bij de aanleg van een kunstmatig eiland in de Straat van Formosa. Het contract heeft een hoogte van 15 miljard Belgische franken. Hoofdaannemer is Retser Engineering uit Taiwan, die het gehele werk heeft aangenomen voor 45 miljard frank (circa f. 2,5 miljard).

Helemaal buitenspel staan de Nederlanders niet. De snijkopzuiger Oranje van Koninklijke Boskalis Westminster verleent in het gebied diensten, maar niet voor Dredging International. In de Belgische media verklaart het bedrijf namelijk dat door de sterke spreiding in de tijd het mogelijk is om het contract uit te voeren zonder een beroep te doen op materieel van andere baggeraars. Het betekent wel dat de baggerwereld voor de tijd van vier jaar verlost is van vijf grote zeewaardige schepen.

Reageer op dit artikel