nieuws

Arbeidsvoorziening Zeeland protesteert tegen korting

bouwbreed Premium

“Zeeuwse werkzoekenden ke beter naar een andere regio verhuizen als ze ooit nog via het arbeidsbureau aan de slag willen.” Dit was donderdagmorgen de boodschap van protesterend personeel van de Arbeidsvoorziening Zeeland aan het Centraal Bestuur in Rijswijk. Zeeland moet f. 14 miljoen inleveren op een begroting van f. 28 miljoen.

Om hun protest kracht bij te zetten waren 120 medewerkers met drie bussen naar Rijswijk getrokken. Een deel van de activiteiten van Arbeidsvoorziening Zeeland lag donderdag stil. De Zeeuwen vinden de korting van 50 procent te gortig, ook al omdat geen enkele andere regio zoveel hoeft in te leveren. Bemiddeling en scholing van werkzoekenden komen hierdoor ernstig in het geding.

De Zeeuwen moeten 80 van de 180 werknemers op de arbeidsbureaus, de centra vakopleiding en bij andere dienstverlening ontslaan als de korting doorgaat. De Zeeuwse korting ligt ruim boven het landelijk gemiddelde van alle regionale arbeidsvoorzienigen, dat 26 procent bedraagt.

Volgens een woordvoerster van het Centraal Bestuur valt de korting in Zeeland zo hoog uit omdat de Zeeuwen een forse extra bijdrage kregen. Die wordt nu – net als de extra bijdrage voor andere arbeidsvoorzieningen – geschrapt. In december beslist het Centraal Bestuur definitief over de begrotingen.

Reageer op dit artikel