nieuws

Acties tegen verdere huurverhogingen

bouwbreed

Huurdersorganisaties in Amsterdam, en waarschijnlijk ook andere grote steden, gaan de komende maanden actie voeren tegen de jaarlijkse huurverhoging. Onder het motto ‘Nul procent is al teveel’ belooft een bundeling van buurt- en bewonersorganisaties in de hoofdstad een handtekeningenactie en een estafette van buurtacties. Deze richten zich tegen de plannen van staatssecretaris Tommel het volgende jaar de huren met maximaal 6,5 procent te laten stijgen.

“In vier jaar tijd zijn de huren gemiddeld met 25 procent gestegen, nog afgezien van huurverhogingen na renovaties en na de huurderswisselingen. Voor veel huurders is dit niet meer op te brengen, zeker omdat de inkomens nauwelijks zijn gestegen”, aldus de organisaties in een verklaring. Huurdersclubs in Den Haag, Rotterdam en Breda zouden een soortgelijke actie-campagne overwegen.

Reageer op dit artikel