nieuws

Woning gesloopt voor onderzoek naar bom

bouwbreed

In Breskens is een in aanbouw zijnde woning gesloopt om te onderzoeken of er explosieven in de grond zitten. Het Explosieven Opruimingscommando gaat de bouwkavel onderzoeken en verwacht binnenkort uitsluitsel te ke geven. Afhankelijk daarvan beslist de burgemeester van Oostburg, waartoe Breskens behoort, of de voor dinsdag 24 oktober voorziene ruiming van vier elders in de straat aangetroffen duizendponders doorgaat.

De eigenaren van de woning-in-aanbouw werden ongerust toen enkele weken geleden op een naburig bouwterrein vier vliegtuigbommen uit WOII waren aangetroffen. Zij vroegen ook onder hun perceel te zoeken naar mogelijke explosieven. In overleg met de eigenaren werd vervolgens besloten tot de sloop.

Het grootste deel van de tweeduizend inwoners heeft al maatregelen getroffen om de voorgenomen ruiming komende dinsdag elders door te brengen. Voor een klein aantal personen zonder opvang is ruimte geschapen in recreatiecentra. Ter assistentie zijn enkele honderden politiemensen en ME’ers gereserveerd en wordt het veer Vlissingen-Breskens die dag geruime tijd uit de vaart genomen.

Reageer op dit artikel