nieuws

Wimag buizentrekker met trekkracht van 16 ton

bouwbreed Premium

Met de vertegenwoordiging van Wimag en Emunds+Staudinger brengt K en F Technics uit Berkel-Enschot op het gebied van rioleringswerk enkele voor de Nederlandse markt nieuwe produkten. Zo vervaardigt dit Wimag onder meer een trekapparaat voor het in elkaar schuiven van zowel gewapend betonnen buizen met een binnen diameter van (800) 1000 – 2500 mm, als rechthoekige kokers. Dit elektro-hydraulisch apparaat ontwikkelt een maximale trekkracht van 16 ton.

Trek- en verticale spankracht worden geleverd door twee hydraulische cilinders die via een 12 Volt accu en 2,0 kW elektrisch-hydraulische aandrijving worden gevoed. Bediening gebeurt op afstand via een 10 meter lange kabel met drukschakelaar. De maximale cilinderslag en daarmee horizontale verplaatsing per trek bedraagt 500 mm.

De, in de diodelaser ES 120 van Emunds + Staudinger, geintegreerde accu heeft voldoende vermogen voor een onafgebroken gebruiksduur van 25 bedrijfsuren. Voor deze rioollaser, die eenvoudig is op te stellen en door zijn geringe gewicht ca. 6 kg gemakkelijk te hanteren, worden derhalve geen extra batterijen gevraagd. De diodelaser heeft een capaciteit van max. 2 mW en heeft een digitale instelling van – 10% tot +40%. De op LCD af te lezen meetwaarden hebben een nauwkeurigheid van 0,01%. De laserlijndiameter bedraagt ent 9 mm en heeft een bereik van 50 meter. De laser is te gebruiken onder omgevingstemperaturen van -15 gr. tot +50 gr. Het apparaat is uitgerust met een multifunctionele aansluiting voor afstandsbediening en noodstroomverzorging.

Reageer op dit artikel