nieuws

Watermaster onderhoudt waterwegen

bouwbreed Premium

Voor het schoon en openhouden van kleinere waterwegen heeft het Finse bedrijf Konepaja Salin Oy de Watermaster RS-2000 ontwikkeld.

Met deze machine ke niet alleen grassen, biezen of algen ge’oogst’ worden, maar de machine is tevens geschikt om vervuilingen op te ruimen. De diepte tot waarop het vuil kan worden verwijderd wordt vanuit een centraal punt geregeld, door de verzamelbak langs hydraulische weg te laten zakken of heffen.

Het verzamelde vuil en/of geoogste plantengroei kan het vaartuig tot een gewicht van 2,5 ton zelf opnemen. Het lossen van de Watermaster in een naastgelegen schuit of op een aan de wal gesitueerde stortplaats vindt plaats door middel van een eigen transportband.

De vaar- en werkfuncties worden aangedreven door een Perkins dieselmotor. Standaard vaart de Workmaster RS-2000 met behulp van twee schoepenraderen. Optioneel kan dit vaartuig ook worden geleverd met een scheepsschroef of met een waterjet-aandrijving.

Reageer op dit artikel