nieuws

Vijftien middelgrote steden akkoord met f. 1 miljard steun

bouwbreed Premium

De afspraken tussen het kabinet en vijftien middelgrote gemeenten over de aanpak van het zogenoemde grote-stedenbeleid zijn gisteren door de ondertekening van een overeenkomst in Den Haag officieel bekrachtigd.

De vijftien steden krijgen de komende jaren ruim f. 1 miljard om onder meer de werkloosheid te bestrijden, de veiligheid te vergroten en de leefbaarheid in achterstandswijken te verbeteren. Namens het kabinet zetten premier Kok en staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken), die het stedenbeleid coordineert, hun handtekening. Dat deden ook de burgemeesters van Almelo, Arnhem, Breda, Deventer, Eindhoven, Enschede, Groningen, Helmond, Hengelo, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zwolle.

Reageer op dit artikel