nieuws

Vijfde Terminal moet Heathrow Airport groot houden

bouwbreed Premium

Heathrow Airport in Londen wil zijn vooraanstaande positie als luchthaven in de wereld behouden door een vijfde terminal aan te leggen. De capaciteit van het Londense vliegveld wordt daarmee verhoogd is tot 80 miljoen passagiers in het jaar 2013. Dit jaar zullen ongeveer 50 miljoen passagiers de bestaande vier terminals passeren. Het ontwerp voor de vijfde terminal is van Richard Rogers Partnership. Het bureau Ove Arup is als constructeur opgetreden. De plannen worden momenteel bezien.

Volgend jaar wordt een beslissing genomen. Terminal 5 zou f 1,25 miljard moeten kosten en zou in 2002 open ke. Het Nederlandse Schiphol hoopt met de opgelegde begrenzing van de capaciteit van 44 miljoen passagiers per jaar toch nog een hoofdrol te spelen in het Europese luchtvaartverkeer.

Reageer op dit artikel