nieuws

Verbetering werkplek TU Delft kost banen

bouwbreed

Het verbeteren van de arbeidsomstandigheden aan de faculteit Elektrotechniek van de Technische Universiteit Delft drukt zo zwaar op het budget, dat er arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Dat is de indruk van de medezeggenschapscommissie van die faculteit. De directie ontkent een verband tussen het aantal banen en de verbetering van de werkplek.

Studenten en personeel van Elektrotechniek klagen over slechte klimaatbeheersing, onvoldoende ventilatie en het ontbreken van daglicht in sommige lokalen. Naar aanleiding van deze grieven bracht de I-SWZ, de nieuwe naam van de Arbeidsinspectie, een bezoek aan het pand. De inspecteurs vonden dat met name de klimaatbeheersing grondig verbeterd moet worden. De verbouwingsplannen kosten in eerste instantie al meer dan f. 10 miljoen.

Tegelijkertijd heeft de faculteitsdirectie plannen om 50 van de bijna 500 arbeidsplaatsen te schrappen als gevolg van bezuinigingen. Volgens de medezeggenschapscommissie ke er banen behouden blijven als er voor minder geld wordt vertimmerd. “Uiteindelijk is er een centrale pot waar het geld binnenkomt. Als daar een grote hap uit wordt genomen, blijft er minder over om te verdelen”, is de redenering van commissielid E. van Emmerik.

Faculteitsdirecteur J. Kapteijn vindt het echter onzin om een verband te leggen tussen de verbouwing en de reorganisatie. “De reorganisatie is nodig omdat het universiteitsbestuur de geldkraan een stukje heeft dichtgedraaid.”

Reageer op dit artikel