nieuws

Stadsvernieuwing in Alphen aan den Rijn

bouwbreed Premium

In de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn begint vandaag de bouw van achttien woningen. Tegelijkertijd begint op een terrrein langs de Oude Rijn de bouw van negen appartementen, tien maisonnettes en een penthouse. Volgens een toelichting van de gemeente gaat het om een van de grootste stadsvernieuwingspoen die Alphen aan den Rijn ooit heeft gehad.

De panden worden gebouwd door Gesmaas, een combinatie waarin de aannemers Maas Dijken en Gesman samenwerken.

De woningen zijn ontworpen door het Alphense architectenbureau Van der Breggen. De bouw wordt begeleid door het Bouwadviesbureau Alphaplan BV. Voordat met de bouw kon worden begonnen, moest eerst de sterk verontreinigde grond worden schoongemaakt.

De woningen worden uitsluitend verkocht aan inwoners van Alphen en mensen uit de omliggende gemeenten, dit om doorstroming te bevorderen.

Reageer op dit artikel