nieuws

Stadion in Oslo wordt gemoderniseerd

bouwbreed Premium

De Noorse voetbalbond (Norges Fotballforbund) is rond met de plannen voor de aanpassing van het Ullevaalstadion in Oslo aan de nieuwe veiligheidseisen van de UEFA. De aanpassing voorziet ook in een renovatie en de realisering van een kantoorgebouw in aansluiting op de nieuwe tribunes.

Ondermeer wordt aan de zgn. ‘Colabocht’ een vijfde etage toegevoegd; een ander deel van de tribunes zal daartoe eerst geheel worden gesloopt. Als het karwei is geklaard biedt het nationale voetbalstadion uitsluitend zitplaatsen, en wel voor 30.000 toeschouwers. Als de bond Ullevaal niet zou aanpassen zou de capaciteit moeten worden gereduceerd tot 20.000.

Het ontwerp is van het architectenbureau Biong en Biong AS. Met de uitvoering is een bedrag van ruim f. 10 miljoen gemoeid. De Noorse voetbalbond hoopt het vernieuwde Ullevaal in de zomer van 1997 in gebruik te ke nemen.

Reageer op dit artikel