nieuws

Renovatie noodwoningen in Tuindorp-Oostzaan

bouwbreed

Het Woningbedrijf Amsterdam treft voorbereidingen voor de tweede fase van de renovatie van woningen in Tuindorp Oostzaan. Het plangebied omvat 267 woningen. Met de renovatie is een investering gemoeid van f 31 miljoen.

De woningen in Tuindorp Oostzaan werden indertijd als noodwoningen gebouwd. De onderhoudstoestand is redelijk, maar structurele problemen, zoals vocht, moeten het hoofd worden geboden. Een volledige aanpak van de buitenzijde van de huizen maakt dan ook onderdeel van het renovatietraject uit.

Maar ook de binnenkant van de woningen worden aangepakt. De indeling wordt afgestemd op de wensen van de bewoners, die nu worden geinventariseerd. Een groot aantal woningen wordt vergroot met een uitbouw of een dakkapel, terwijl een beperkter aantal woningen een extra slaapkamer op de vliering krijgt.

Als de feitelijke renovatie wordt uitgevoerd – dat zal pas in mei volgend jaar ke gebeuren – zullen bewoners gedurende vier maanden in wisselwoningen worden ondergebracht. De woningen moeten na deze operatie weer vijftig jaar meeke.

Reageer op dit artikel