nieuws

Pleinstoepen alsnog bekleed met natuursteen

bouwbreed Premium

De provincie Zeeland gaat alsnog de stoepen op het Abdijplein in Middelburg van natuursteen bekleding voorzien. Daartoe willen GS een bedrag van f. 321.000 uittrekken. In 1991 is het plein geheel gerenoveerd. In het oorspronkelijk plan was het de bedoeling de stoepen in hun geheel met natuursteen te bekleden. Uit financiele overwegingen ging dat niet door. Er was geen geld voor.

Besloten werd de stoepen te vereenvoudigen, in die zin dat er alleen natuursteenranden- en stroken bovenop werden aangebracht. De verticale opstanden werden met cementmortel afgewerkt en de bovenzijde is onafgewerkte beton.

Maar GS concluderen nu dat deze afwerking “niet succesvol is gebleken, omdat de afwatering van de stoepen niet goed functioneert. Het gevolg hiervan is een verwaarloosde aanblik”.

Een ander gevolg is dat jaarlijks relatief veel geld ( – 16 000) moet worden uitgetrokken om de stoepen te repareren en in goede staat te houden. Om van alle problemen af te komen willen GS de stoepen alsnog een natuursteen bekleding geven, zodat ze “een fraaier en representatiever aanzien krijgen”.

Reageer op dit artikel