nieuws

Particulier moet meer investeren in infrastructuur

bouwbreed Premium

De Britse regering overweegt meer particulier kapitaal toe te laten bij de aanleg van openbare infrastructuur. Mede daardoor wil de overheid invloed en uitgaven beperken.

Maatregelen die minister van Financien Clarke in de volgende begroting zal voorstellen, vergroten het particuliere aandeel in openbare investeringen tot ongeveer eenvijfde. De waarde van het huidige aandeel beloopt om en nabij f. 5,7 miljard en moet oplopen tot ruim f. 12,5 miljard. Dat gebeurt op grond van het Particulier Kapitaal Initiatief dat voormalig minister Lamont van Financien drie jaar geleden introduceerde. Het ligt in de bedoeling met particulier kapitaal een hogesnelheidslijn aan te leggen tussen de Kanaaltunnel en Londen ter waarde van ongeveer f. 5,7 miljard.

Reageer op dit artikel