nieuws

Overdaad aan bijeenkomsten in wegenbouw

bouwbreed Premium

Het publiek van congressen en evenementen op het gebied van wegenbouw blijkt verzadigd. De bijeenkomsten, waarmee iedere afzonderlijke organisatie in de wegenbouw zich profileert, zijn te groot in aantal.

De doelgroep (voornamelijk ambtenaren van rijk, provincie en gemeenten) hebben de organisatoren beleefd doch dringend verzocht of het ook wat minder kan. De produktorganisatie VBW-Asfalt is de eerste die consequenties trekt uit de ‘signalen’ van de doelgroep. In 1996 zal ze geen jaarbijeenkomst houden. Ook de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers onderkent dat er sprake is van overdaad. “Een van de problemen is dat het vut-circuit hierdoor te dominant wordt. Dan krijg je een soort negatieve spiraal, waarbij de eigenlijke doelgroep het gevoel krijgt alleen nog maar mensen op dit soort bijeenkomsten tegen te komen die niet meer in de bedrijfstak werkzaam zijn. Dat moeten we voorkomen”, aldus woordvoerder H. Dragt. Hij voegt eraan toe dat ook het vinden van geschikte thema’s een steeds groter probleem wordt.

Inmiddels overwegen NVWB, C.R.O.W, VBWAsfalt en VNC om jaarlijks gezamenlijk een grote landelijke wegenbouwbijeenkomst te organiseren. “Maar”, aldus Dragt, “tot 1997 is dat zeker niet aan de orde, want dan vieren wij ons 60-jarig bestaan”.

Reageer op dit artikel