nieuws

Op- en afritten bij viaduct in Reeweg bij Rotterdam

bouwbreed Premium

Bij de Waalhaven in Rotterdam worden directe toeritten aangelegd naar het viaduct in de Reeweg over de A15. De verbinding van de Home Terminal van ECT met het Distri-park, de zogenoemde fly-over, is in 1994 aangelegd en in gebruik genomen.

Momenteel wordt door Voormolen Bouw uit Rotterdam gewerkt aan een tweede fase van het po, te weten de aanleg en het asfalteren van de rechtstreekse op- en afritten. Dit deel van het po loopt tot volgend jaar zomer. Met de tweede fase is een bedrag van f. 112 miljoen gemoeid. De oprit vanuit Rotterdam naar het viaduct is lang en kruist de metrolijn van Roterdam naar Spijkenisse. In het bedrag voor de tweede fase is de aanleg begrepen van een viaduct over deze lijn. Het Rijk betaalt de helft van het totale pobedrag van f. 177 miljoen. De rest komt van de gemeente Rotterdam.

Reageer op dit artikel