nieuws

Noren realiseren golfslagcentrale op Java

bouwbreed Premium

De Noorse firma Indonor AS te Kristiansand levert op Java de eerste commercieel te exploiteren golfslagenergiecentrale. De voorziening wordt een zogenoemde ‘keilgootcentrale’, waarbij de golfenergie in een spitsvormige waterloop wordt geperst. Aan het eind van het af te leggen golftraject wordt het water over de randen gedrukt naar een lager gelegen bassin. De aanleg van de centrale, die een capaciteit krijgt van 1,1 megawatt, gaat bij elkaar 61 miljoen kronen (circa f. 15 miljoen) kosten, waarvan 53 miljoen voor het contract met Indonor.

Opdrachtgever is de Indonesische overheid en de financiering geschiedt met behulp van Noorse kredieten. Indonor is nog op zoek naar een bouwonderneming. De start van de bouw is al op 1 november gepland en moet eind 1998 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel