nieuws

Maasbouw Ridderkerk eist geld van ministerie

bouwbreed

Aannemersbedrijf Maasbouw BV uit Ridderkerk hoopt via een rechtsprocedure bij de Raad van State alsnog circa anderhalve ton te krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het bedrijf meent recht te hebben op het geld, omdat het ministerie twee jaar geleden ten onrechte een tijdelijke werkloosheidsuitkering zou hebben geweigerd voor acht werknemers.

Maasbouw verloor een eerdere rechtszaak over deze kwestie bij de rechtbank in Rotterdam. Afgelopen week ging de aannemer bij de Raad van State in Den Haag in hoger beroep tegen dit vonnis.

Maasbouw had begin 1993 voor de helft van het personeel geen werk meer. Dit omdat circa vijf maanden de telefoon constant gestoord was. Ook was door een fout van de PTT de aannemer niet in het telefoonboek opgenomen, waardoor het bedrijf tal van opdrachten misliep. Maasbouw hoopte dat acht mensen tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden ke krijgen, maar het ministerie van SZW ging daar niet mee akkoord. Het aannemersbedrijf zag zich toen gedwongen het personeel door te betalen, wat een schade van circa anderhalve ton opleverde.

‘Bedrijfsrisico’

Een vertegenwoordiger van het ministerie legde tijdens de rechtszitting bij de Raad van State uit dat tijdelijke uitkeringen alleen gegeven worden bij calamiteiten. De telefoonstoring zou tot de normale bedrijfsrisico’s behoren.

Het ministerie vindt dat Maasbouw zou moeten proberen de schade op de PTT te verhalen, omdat die heeft gefaald bij het repareren van de telefoonstoring. Het aannemersbedrijf heeft f. 5000 van de PTT gekregen. Volgens de advocaat van Maasbouw is dit het maximum bedrag aan schadevergoeding dat volgens het contract met de PTT gevorderd kan worden. De Raad van State doet binnen enkele maanden uitspraak.

Reageer op dit artikel