nieuws

Limburg bouwt meer slibdrogers

bouwbreed Premium

Het Zuiveringschap Limburg bouwt de komende jaren vier tot zes slibdrogers. Het startsein voor de bouw van twee slibdrogers in Venlo-Blerick en Hoensbroek is inmiddels gegeven. Daarmee is een bedrag van bijna – 38 miljoen gemoeid. De uitvoering is opgedragen aan het consortium Grontmij, Alfa Laval BV, Van den Broek International BV en Electron.

Door het drogen hoeft er fors minder slib, afkomstig uit de Limburgse riolen, afgevoerd te worden naar stortplaatsen in Limburg. Volgens het Provinciaal Milieubeleidsplan moet in 1998 het vrijkomende rioolslib voor 80 procent droge stof zijn. De twee slibdrooginstallaties reduceren in totaal 600.000 ton slib met Alfa Laval Decanter Centrifuges tot circa 70.000 ton slib/koek.

Reageer op dit artikel