nieuws

Kunststof dakpannen getest in praktijk

bouwbreed Premium

GE-Plastics voert een praktijktest uit met kunststof dakpannen. In Bergen op Zoom worden drie bejaardenwoningen in de wijk Vijverberg voorzien van Noryl kunststof dakpannen.

Ge-Plastics doet dit in samenwerking met de woningcorporatie Het Markiezaat en aannemer Adriaan Kok. De proef maakt onderdeel uit van het ontwikkelingspo van GE-Plastics te Rotterdam.

De fabrikant wil weten hoe een dergelijk dak qua uitvoering voldoet en of het visueel ook acceptabel is en blijft. De 12 pannen zijn opgenomen in een paneel. Deze Noryl dakpanelen zijn echter nog niet op de markt in Europa te verkrijgen. De panelen wegen ongeveer 4 kilogram per vierkante meter. Daardoor ke ze van belang worden bij het renoveren van woningen. Vooral als de onderconstructie niet meer geschikt is voor de keramische of betonnen dakpannen, maar nog wel voor lichtgewichtconstructies zoals deze dakpanelen. Het voordeel van deze lichtgewicht panelen is ook dat een dak snel is af te dekken. Ze zijn sterk en probleemloos te belopen.

In Amerika worden deze Norylpanelen al jaren in verschillende designs toegepast. Vooral de ‘houtlook’ is daar populair voor het renoveren van voorheen houten daken. Recent is door de het Amerikaans bedrijf Nelco een nieuwe variant op de markt gebracht.

Het betreft een paneel van een vierkante meter met het uiterlijk van traditionele dakpannen. Dit is dan ook het produkt dat op de drie voornoemde woningen in Bergen op Zoom wordt toegepast.

Reageer op dit artikel