nieuws

Kantorenmarkt in

bouwbreed Premium

Haaglanden maakt opleving door

De kantorenmarkt in de regio Haaglanden heeft vorig jaar een duidelijke opleving doorgemaakt. In totaal werd in 1994 ruim 350.000 vierkante meter kantoorruimte afgezet. Dat betekent 90.000 vierkante meter meer dan in het jaar daarvoor. Het aanbod bedroeg op 31 december 7,6 procent waarmee de regio gunstig afsteekt tegen de andere Randstadgebieden. Dat blijkt uit de Kantorennota die het stadsgewest Haaglanden deze week heeft gepresenteerd.

De gemeente Den Haag heeft vorig jaar een recordopname van 263.000 vierkante meter gehad, 100.000 vierkante meter meer dan in 1993. Door functiewijziging en sloop werd 63.000 vierkante meter aan de voorraad van de gemeente Den Haag ontrokken.

De ontwikkelingen van nieuwe locaties verloopt in de regio verschillend. Projecten in het Haagse Nieuw Centrum en de Zoetermeerse wijk Rokkeveen worden sneller gerealiseerd dan gepland. Andere locaties worden weer later opgeleverd dan oorspronkelijk voorzien.

Reageer op dit artikel