nieuws

Ieren kopen London City Airport

bouwbreed Premium

London City Airport, het vliegveld dat het dichtst bij het centrum van de Britse hoofdstad ligt, is voor 14,5 miljoen pond ( f. 36 miljoen) verkocht aan een Iers consortium. De luchthaven was tot nu toe eigendom van de bouwers ervan, de aannemersgroep John Mowlem.

Het vliegveld, aangelegd in een voormalig havengebied, ging in 1987 open en heeft sindsdien verliezen geleden van in totaal 70 miljoen pond ( f. 175 miljoen). Vorig jaar verminderde het verlies van 6,1 tot 4,2 miljoen pond, maar een verdere verbetering zit er op korte termijn niet in, zo liet John Mowlem maandag weten bij de bekendmaking van de verkoop.

Het Ierse consortium staat onder leiding van Dermot Desmond, ex-topman van Aer Rianta, de exploitant van de luchthaven van Dublin. De verkoop aan de Ieren zal geen gevolgen hebben voor de 120 personeelsleden van London City Airport.

Reageer op dit artikel