nieuws

Huurders willen niet opdraaien voor tekort van WBL

bouwbreed

De huurders van het Geleense Woningbeheer Limburg geloven niet in een goede afloop van de sanering van hun in financiele problemen geraakte corporatie. Zij vrezen te moeten opdraaien voor de tekorten, die inmiddels tot zo’n f. 170 miljoen zijn opgelopen. Gisteren hebben de huurders crisismanager drs. B.G.A. Kempen op de hoogte gesteld van hun zorgen. Zij eisen sanering van de schulden met behoud van de woningen voor de sociale huursector. Verkoop van delen van het bezit wijzen de huurders af. Ook willen de huurders, die zich inmiddels hebben verenigd in de inititiatiefgroep bewonersparticipatie WBL, dat er huurgaranties worden gegeven voor de toekomst. Daarnaast eisen ze onmiddellijk herstel van het achterstallig onderhoud.

De huurders zijn voorstander van een parlementair onderzoek, zo laten zij via een persbericht weten. “Welke bestuurders vulden hun zakken, wie is verantwoordelijk voor de enorme tekorten en hoe kon de zaak zo lang blijven slepen? Een ding is zeker: het waren niet de huurders. Die betaalden jarenlang een (te) hoge huur en moesten wachten op noodzakelijk onderhoud.”

Reageer op dit artikel