nieuws

Hoogwaardig winkelcentrum Heerlen

bouwbreed

Heerlen krijgt op het voormalige DSM-terrein een hoogwaardig winkelcentrum naar een ontwerp van Arn. Meijs Architectuur BV uit Maastricht. Op verzoek van de gemeente Heerlen zal begonnen worden met de bouw van een parkeergarage met 520 parkeerplaatsen die in het tweede kwartaal van 1996 gereed moet komen. Het winkelcentrum (split-level) beslaat 12.000 m2 en zal met de garage in verbinding staan.

Aannemersbedrijf Jongen BV uit Landgraaf hoopt de werkzaamheden eind 1997 te voltooien. Het po is een ontwikkeling van MBO-Ruijters BV uit Maastricht, een samenwerkingsverband tussen MBO (onderdeel van de ING-Bank) en Ruijters Vastgoed. De aansluitende kantoorruimte (11.700 m2), waarmee reeds een begin is gemaakt, is ontworpen door architectenbureau Snelder uit Maastricht. Met het hele po is een investering van f. 150 miljoen gemoeid waarvan de gemeentelijke bijdrage f. 14 miljoen beloopt.

Reageer op dit artikel