nieuws

Heemschut heeft bezwaar tegen Staarcomplex in Maastricht

bouwbreed Premium

Heemschut heeft bij het college van B en W van Maastricht bezwaar aangetekend tegen het verlenen van een bouwvergunning voor het bouwen van het ‘Staarcomplex’ aan het middeleeuwse Henric van Veldekeplein. Het gaat om een ontwerp van de Belgische architect Charles Vandenhove. Heemschut en de Vereniging Bewoners Vrijthof hebben weinig waardering voor het bouwpo en uitgesproken bezwaren tegen de locatie van het plan. Het beschermde stadsgezicht ter plekke zal door het omstreden bouwplan cultuurschade worden toegebracht. De welstandsbeoordeling ging bovendien niet volgens het boekje. Een welstandscommissie moet onafhankelijk ke oordelen.

De ambtenaren in de commissie waren volgens Heemschut niet vrij in hun oordeelsvorming. Een van de leden van de commissie was tevens lid van de jury, die het ontwerp van Vandenhove had uitverkoren in het kader van een prijsvraag voor architecten. Het mag dus geen verbazing wekken, dat de commissie positief adviseerde.

Reageer op dit artikel