nieuws

Grote steden zijn talmen van rijk beu

bouwbreed

De vier grote steden vinden dat het rijk niet langer moet talmen met de investeringspoen in het kader van het grote-stedenbeleid. Dat heeft de Utrechtse wethouder dr. G. Mik gezegd bij de presentatie van de gemeentebegroting voor volgend jaar.

In het bestuursakkoord tussen de grote vier en het rijk is deze zomer afgesproken dat de laatste f. 100 miljoen investeert in poen die de leefbaarheid van de stad vergroten. Volgens Mik liggen de concrete projecten “op de plank” maar dreigt er zand in de machine te komen doordat verschillende ministeries ze nog eens uitgebreid toetsen aan hun eigen doelstellingen.

De wethouder: “Achter staatssecretaris Kohnstamm (grote steden) komen weer allerlei departementen tevoorschijn die ieder een hele trits controles willen uitvoeren. Wij zeggen: laat ons het zelf maar uitzoeken. dat ke we prima. Maak een beetje snelheid, over een paar maanden begint 1996.”

Reageer op dit artikel