nieuws

Faillissement door fraude boekhouder

bouwbreed

Het faillissement van Bouwbedrijf Blokzijl BV in Hoogeveen is voor een deel veroorzaakt door fraude van de boekhouder. “Het is misschien niet de 100 procent oorzaak van het faillissement, maar wel een heel belangrijke”, stelt curator Van Steen uit Hoogeveen. Over de hoogte van de fraude durft hij nog geen uitspraak te doen. Het gaat om een aanzienlijk bedrag. De verdenking bestaat dat het gaat om een bedrag van tussen 1 miljoen en 2 miljoen gulden. Maar het onderzoek is nog niet afgerond.

Het onderzoek is in handen van Justitie. Overigens denkt de curator zelf ook aan het inschakelen van een accountant om de ware aard van de fraude aan het licht te brengen. Zeker is ondertussen dat de boekhouder ook geld uit een andere werkmaatschappij van de Blokzijl groep, Timmerfabriek Hoogeveen BV, naar eigen rekeningen heeft gesluisd. Ook dat bedrijf stevent af op een faillissement. “Ook al omdat klanten het bedrijf nu mijden”, aldus de curator.

Op de verschillende vermogens en middelen van de fraudeur is ondertussen beslag gelegd. “Dat is echter volstrekt onvoldoende om het faillissement af te wentelen, maar mogelijk dat schuldeisers er baat bij hebben”, aldus Van Steen.

Reageer op dit artikel