nieuws

Emmen wil nieuwe zittribunes

bouwbreed

De stichting Betaald Voetbalorganisatie Emmen en de stichting Sporthal Barger-Oosterveld willen gezamenlijk een zittribune met daarachter een sporthal bouwen in Emmen. B en W van Emmen zijn inmiddels akkoord; de raad moet in november nog definitieve goedkeuring geven aan de combibouw. Met het po is een investering van f. 2,7 miljoen gemoeid.

Bvo Emmen is de aanjager achter het plan voor de 1400 plaatsen tellende overdekte zittribune. Deze moet verrijzen aan de korte zuidzijde van stadion Meerdijk. Door de nieuwbouw heeft stadion Meerdijk, dat plaats zal bieden aan 7500 mensen, straks aan drie zijden overdekte zittribunes en ligt daarmee op koers van de KNVB-richtlijnen, die vanaf 1999 staanplaatsen in voetbalstadions verbieden. De stichting Sporthal Barger-Oosterveld is van plan om de sporthal pal achter de zittribune te realiseren. Beide stichtingen financieren de bouw, waaraan ook sponsors en de overheid meebetalen. De oplevering staat omstreeks augustus volgend jaar gepland. De bouw vindt in eigen beheer plaats.

Reageer op dit artikel