nieuws

Emmen verkoopt kavels bij opbod

bouwbreed Premium

De gemeente Emmen wil op een bouwbeurs begin november bij opbod bouwkavels aan particulieren verkopen. De gemeente wil hiermee Emmen als woongemeente promoten. In eerste instantie gaat het om dertien kavels.

Directeur stadsontwikkeling W.J. Licht noemt als grote voordeel de snelle werkwijze. “Zodra de kavel is verkocht, kan de bouwaanvraag bij wijze van spreken de deur uit. Ook de wachtlijsten voor kavels verdwijnen met deze methode.”

De gemeente hoopt door de veiling erachter te komen welke woonplaatsen binnen de gemeente populair zijn. “We zetten de prijs voor de kavels in op een vooraf bepaalde bodemprijs”, legt Licht uit. “Die prijs is lager dan de vraagprijs. Als een bepaalde kavel niet erg populair is, kan de koper deze goedkoop verkrijgen. Andersom zal de prijs wat hoger komen te liggen.”

Emmen ontving reeds verscheidene reacties op het initiatief. “Aannemers en makelaars hebben positief gereageerd op ons idee”, aldus Licht uit. “Omringende gemeenten wilden informatie over de veiling.”

Reageer op dit artikel