nieuws

Duurzame bouw onderwerp van internationaal symposium

bouwbreed Premium

Van 4 tot 8 februari vindt in het Sheraton Hotel te Washington in de Verenigde Staten een symposium plaats over de duurzame ontwikkeling van de bouw in de 21e eeuw. Het wordt gehouden door de Civil Engineering Research Foundation (CERF) van de American Society of Civil Engineers (ASCE). Er worden tot 600 deelnemers uitgenodigd met invloedrijke posities in de internationale bouwwereld. Het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat is een van de sponsors.

Een hoofddoel van het symposium is het opstellen van een wereldwijde agenda voor onderzoek, gericht op de duurzame ontwikkeling van de bouw. Daarvoor moeten internationale samenwerkingsverbanden opgezet worden. De innovatie en de invoering van resultaten in de praktijk ke versneld worden, zowel in de B en U als in de GWW.

Tijdens het symposium komen binnen kleine ‘task groups’ de meest geavanceerde technologieen aan de orde. Het gaat daarbij niet alleen om uitvoeringstechniek, maar ook om materialen en materieel, ontwerpen en kennismanagement. Van de deelnemers aan het symposium wordt een actieve inbreng in de ‘task groups’ verwacht.

Informatie is te verkrijgen bij A.J. Cornelisse of C.P. Windhouwer van de Dienst Weg- en Waterbouwkunde van Rijkswaterstaat te Delft, tel. 015-2699408.

Reageer op dit artikel