nieuws

Dunlop-Enerka breidt produktie transportbanden uit

bouwbreed

Dunlop-Enerka BV te Drachten heeft een nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen voor de produktie van transportbanden. In de hal staan twee moderne vulcanisatiepersen opgesteld waarmee de totale produktiecapaciteit met 30% zal worden verhoogd.

In de nieuwe fabrieksuitbreiding zullen transportbanden voor de steenwinning- en mijnbouwindustrie worden vervaardigd met breedten van 1,2 meter tot 2,25 meter.

Dunlop Enerka maakt deel uit van de BTR Dunlop Belting Group, een divisie van het Britse concern BTR Plc. Het bedrijf produceert een uitgebreid programma transportbanden voor zeer uiteenlopende toepassing. Dunlop-Enerka mocht vorig jaar als een van de eerste producenten van transportbanden in Europa het ISO 9001 kwaliteitscertificaat behalen.

De nieuwe vulcanisatiepersen zijn ondergebracht in een 60 meter lange hal met een breedte van 18 meter en een dakhoogte van 11 meter. Twee loopkranen van elk 20 ton hefvermogen maken het mogelijk rollen transportban met een diameter van 4 meter te hanteren. De grootste van de twee persinstallaties is in een verdiept gedeelte geinstalleerd. De vloer van deze 27 lang en 6 meter brede machineruimte ligt op een diepte van 6 meter. Ook hier staat de hydraulische aandrijving opgesteld.

Voor de realisering van de produktiehal tekende Nauta Staal BV te Heeg. Het betonwerk werd uitgevoerd door Jorritsma Bouw BV uit Drachten.

Met deze fabrieksuitbreiding was een investering gemoeid van f. 10 miljoen.

Dunlop-Enerka BV te Drachten zal met de ingebruikname van een nieuwe fabriekshal de produktie van transportbanden met 30% ke verhogen.

Reageer op dit artikel