nieuws

Dorpelelementen voor bijna elk raamtype

bouwbreed Premium

Eternit heeft een serie raamdorpels op de markt gebracht in verschillende maatvoeringen voor bijna elk type raam.

Deze dorpels, ‘Extru NT’ van vezels, portlandcement en zand bestaan uit een stuk. Ze zijn vormvast. Ze zijn niet brandbaar, bestand tegen alle weersomstandigheden en hebben een hoge mechanische weerstand. Ze zijn verder ongevoelig voor bacterien en schimmels en mede daardoor onderhoudsarm.

De raamdorpelelementen zijn door Eternit BV te Goor te leveren in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs en donkerbruin. De op kleur gebrachte elementen zijn vervolgens afgewerkt met een gepigmenteerde kunsthars.

Elk element is voorzien van een afwateringsholte aan de onderkant. De hollekamerelementen zijn te leveren in de breedten van 133, 165, 190, 220 en 250 mm. Ze zijn maximaal 1500 mm lang. Ze dienen worden geplaatst op een bed van cementmortel van 15 mm dikte, zodat de zwaluwstaarten aan de onderzijden van de elementen volledig worden ingebed en de ruimten daartussen geheel worden opgevuld.

De voegen aan de zijkanten van minimaal vijf mm zijn af te dichten met een elastische vulpasta.

De ramen sluiten erop aan door middel van een zelfklevende afdichtingsband. Het bedrijf levert van hetzelfde materiaal muurafdichtingen. Deze zijn respectievelijk 260 en 360 mm breed.

De elementen hebben een behoorlijk geluiddempende werking bij regenval, zodat geen hinderlijk tikken ontstaat.

Raamdorpels en muurafdichtingen met zwaluwstaarten aan de onderkant in te bedden in 15 mm dikke cementmortel.

Reageer op dit artikel