nieuws

‘Dordrecht ziet af van nieuwe wijk’

bouwbreed Premium

De gemeente Dordrecht trekt de plannen in voor de Buitenstad, een nieuwe woonwijk met 4400 woningen. Na een gesprek met de verantwoordelijk wethouder heeft de actiegroep Buitenwijk dit woensdag meegedeeld. De gemeente wilde geen enkel commentaar leveren. In september verzamelde de actiegroep 23.000 handtekeningen in van tegenstanders van de wijk die aan de rand van de Biesbosch moest komen.

Volgens de actiegroep heeft de gemeente de nieuwbouw afgeblazen nadat tegenstanders hadden aangetoond dat Dordrecht slechts 2000 nieuwe woningen nodig heeft. Buitenzorg baseerde zich op een provinciaal rapport. Wethouder Van der Sas van ruimtelijke ordening gaf toe het rapport niet te kennen en zei het te zullen bestuderen.

Woensdagochtend had hij een gesprek met bestuursleden van de actiegroep. Na afloop zeiden deze dat de nieuwbouw niet zou doorgaan.

Reageer op dit artikel