nieuws

BZ steekt f. 1,5 mln in veiligheid van ondergronds bouwen

bouwbreed Premium

Voor de ontwikkeling van het beveiligingsconcept ondergrondse bouwwerken wordt met het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) een samenwerkingsverband aangegaan. Voor het onderzoek naar risico en veiligheid in ondergrondse bouwwerken hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en het COB bijna f. 1,5 miljoen gulden uitgetrokken.

Staatssecretaris Kohnstamm zei dit gisteren op een symposium over integrale veiligheid in Nieuwegein. De bewindsman kondigde verder aan dat op dit moment uitvoering wordt gegeven aan een algemeen veiligheidsconcept voor ondergrondse bouwwerken, zoals tunnels, winkelcentra, bioscopen en garages. Hierbij gaat het niet alleen over de brandveiligheid, maar ook over andere aspecten van onveiligheid, zoals explosies, het vrijkomen van giftige stoffen en sociale aspecten van onveiligheid, zoals criminaliteit en terreuraanslagen.

Reageer op dit artikel