nieuws

Bouw recreatiepark Schildmeer dit jaar verwacht

bouwbreed

De realisatie van een recreatiepark van 155 woningen aan het Schildmeer in de gemeente Slochteren verloopt moeizaam. Opdrachtgever Beheer Koop Tjuchem BV te Groningen ondervindt de nodige tegenstand.

Volgens een woordvoerder van Beheer Koop Tjuchem BV heeft de opgelopen vertraging geen schadelijke gevolgen voor het bedrijf.

In eerste instantie ontstonden er problemen met een inwoonster van Steendam die vond dat het Schildmeer en zijn omgeving toebehoren aan de natuur. Ze tekende daarom protest aan tegen de plannen en stapte naar de rechter. Die oordeelde echter dat de bouw doorgang kon vinden.

De hierna in het leven geroepen actiegroep ‘Vrienden van het Schildmeer’ maakte bezwaar tegen het kappen van bomen en tegen het zandzuigen in het Schildmeer. De actievoerders beweerden dat Koop Tjuchem dit laatste zonder vergunning deed. Na tussenkomst van de provincie werd het werk stil gelegd om na een aantal weken te worden hervat.

De actiegroep tekende ook verschillende bezwaren aan bij de Raad van State, de provincie Groningen en de gemeente Slochteren omdat zij meende dat de belangen van de gemeente en van Beheer Koop Tjuchem BV te veel waren verstrengeld. De totstandkoming van het bestemmingsplan en het overdragen van de gronden waarop het park wordt gevestigd, zou volgens de actiegroep niet koosjer zijn verlopen.

Momenteel is de wegenbouwtak van Beheer Koop Tjuchem BV bezig met de aanleg van de waterpartijen en het bouwrijp maken van de kavels. De verkoop van de woningen is reeds van start gegaan. De openbare aanbesteding moet nog plaats vinden; naar verwachting zal de bouw eind dit jaar aanvangen. In 1997 moet het park gereed zijn. Met het po waarvoor architectenbureau Delken-Rozema te Delfzijl het ontwerp leverde zijn enkele tientallen miljoenen gemoeid.

Reageer op dit artikel