nieuws

Bouw bemiddelt gedeeltelijk arbeidsgeschikten naar baan

bouwbreed

De stichting SFB Uitvoeringsorganisatie Sociale Verzekering Bouwnijverheid (UOSV) en Arbeidsvoorziening hebben een contract gesloten om gedeeltelijk arbeidsgeschikten naar werk te bemiddelen.

Per 1 november zullen de twee organisaties gaan samenwerken. Voorlopig zullen zij zich richten op vier regio’s: Groningen, Kennemer-, Amstelland en Meerlanden, Twente en Rijnstreek. In februari volgend jaar zal, wanneer de resultaten positief zijn, het contract worden uitgebreid naar alle regio’s van de Arbeisvoorziening.

SFB-UOSV verzorgt in de bedrijfstak onder meer de uitvoering van de AAW en WAO. Reintegratie van gedeeltelijk arbeidsgeschikten in het arbeidsproces is hier een onderdeel van. Om een en ander professioneel aan te pakken heeft UOSV nu deskundigheid ingehuurd van Arbeidsvoorziening.

In de praktijk zal UOSV de gedeeltelijk arbeidsgeschikte client overdragen aan het arbeidsbureau. Dit stelt in overleg met de betrokkene een bemiddelingsplan op. Dit plan is gebaseerd op de kansen van de client op de arbeidsmarkt en bevat stappen die nodig zijn om de client aan het werk te helpen. Het kan hier om scholing, training, begeleiding of daadwerkelijke bemiddeling gaan. SFB-UOSV blijft verantwoordelijk voor de client. Daarom zal het arbeidsbureau in het gebied waar de client woont pas na goedkeuring door UOSV de daadwerkelijke bemiddeling uitvoeren.

Voor Arbeidsvoorziening is het contract met SFB-UOSV het tweede contract voor bemiddeling van gedeeltelijk arbeidsgeschikten. het eerste werd afgelopen zomer gesloten met de BVG.

Reageer op dit artikel