nieuws

Bentum Recycling moet maatregelen tegen geluid treffen

bouwbreed

De Friese Bentum Recycling Centrale mag op industrieterrein Kanaal in Heerenveen blijven. De provincie heeft een milieuvergunning afgegeven. Voorwaarde is echter dat het bedrijf op korte termijn maatregelen treft tegen geluidsoverlast. Omwonenden klagen hierover al jaren.

Eerder al was er sprake van dat de puinbreker moest verhuizen naar een tegenoverliggende vuilstort. Volgens woordvoerder K. van Opstal van het hoofdkantoor van Betum Recycling in Utrecht had dat niets met de milieuvergunning te maken. “De gemeente wilde een milieupark realiseren. Wij zijn daar ook voor gevraagd, maar hadden geen belangstelling.” De milieuvergunning verplicht Bentum Recycling een geluidwal en een betonnen vloer te realiseren. De kosten voor deze operatie zijn geraamd op f. 12 miljoen. Het bedrijf is nog in onderhandeling met de provincie over de exacte inhoud van de milieuvergunning. “We zijn al bezig met geluidwerende maatregelen”, aldus Van Opstal. “We willen echter alleen het hoogst noodzakelijke aanbrengen.”

Reageer op dit artikel