nieuws

Banen op het spel door gedeeltelijke verhuizing Reesink

bouwbreed Premium

Technische groothandel Reesink in Zutphen wil het facilitair bedrijf overbrengen naar een plaats buiten de regio. De directie wil onder meer het magazijn, de laadafdeling en de automatisering elders vestigen. Daarmee is de werkgelegenheid van 150 werknemers in het geding.

Reesink zoekt al jaren naar een nieuwe locatie in de directe omgeving van snelwegen. Gesprekken met de gemeenten Zutphen en Apeldoorn om een geschikt bedrijfsterrein te kopen, bleven zonder resultaat.

De directie zal op korte termijn met de vakbonden om de tafel gaan zitten om over de gevolgen van een verhuizing te praten. De kantoren blijven wel in Zutphen. Reesink heeft ook vestigingen in Zevenaar en Den Bosch. De bedrijfsverplaatsing heeft vooralsnog geen gevolgen voor deze twee ondernemingen. In totaal werken er bij Reesink 450 mensen.

Reageer op dit artikel